Work & Journal from Designer Magnus Cederholm

Veien til Ullevål

April 20, 2006

Introduksjon

SAS Braathens var hovedsponsor for NM-cupen i 2005. For å synliggjøre dette sponsoratet og engasjement til norsk fotball har vi produsert kampanjen «Veien til Ullevål» i samarbeid med Dinamo Link.

Løsning

Kampanjen var sentrert rundt siden veientilullevaal.no der besøkende kunne spille forskjellige spill for å vinne fotballbilletter til cup- og landslagskamper.

I tillegg til å spille om billetter kan man leke seg med diverse fotballmoro: hør din drømmecupfinale og manipuler deg selv inn på landslagsbildet. De svært enkle og selvforklarende spillene gjorde at terskelen for å delta var lav, noe vi mente kunne være avgjørende for en suksessfull kampanje.

Idéen bak kampanjen var å la brukerne konkurrere om gratis billetter til lands- og cup-kamper. For hver runde i Cupen ble det lansert nye fotballspill på nettstedet hvor brukerne kunne vinne billetter.

Fargerik og overbevisende visuell stil.Visueltjuryen 2006

Et bestemt antall gratisbilletter var satt opp til hver kamp slik at brukerne fikk umiddelbar respons på om de lå an til å vinne eller ikke. Dette ga enorm respons og gjorde at antall returnerende brukere til nettstedet ble mye høyere enn vi har sett på andre kampanjer.

Resultat

Målsettingen var 100 000 besøkende og 500 000 spilte spill. Etter 9 spillomganger hadde mer enn 355 000 besøkende spilt mer enn 3 100 000 enkeltspill (i snitt altså over 8 ganger).

Spillene er akkurat så vanskelige at man har lyst til å spille om igjen for å bli bedre.Sølvtaggen

Apt gratulerer SAS Braathens og Dinamo Link med Sølvtaggen for oktober for kampanjesiden veientilullevaal.no.
I forbindelse med NM Cup-sponsoratet til SAS Braathens i 2005 har Dinamo Link og Apt laget en nettkampanje som har utviklet seg i takt med rundene i Cupen. Idéen bak kampanjen var å la brukerne konkurrere om gratis billetter til landskamper og Cup-kamper. For hver runde i Cupen ble det lansert nye fotballspill på nettstedet hvor brukere kunne vinne billetter.

Det var satt opp et bestemt antall gratisbilletter til hver kamp slik at brukerene fikk umiddelbar respons på om de lå an til å vinne eller ikke. Dette ga enorm respons og gjorde at antall returnerende brukere til nettstedet ble mye høyere enn vi har sett på andre kampanjer.

Newer & Older design projects