Work & Journal from Designer Magnus Cederholm

Salte Rockere

February 15, 2011

Introduksjon

Det verdenskjente rockebandet «Salte Rockere» er i ferd med å avslutte tidenes konsert med sin siste hit, publikum er ekstatisk og stemningen elektrisk. Men idet alle venter på den siste finalen, at forsterkeren skrus til 11, blir de tre bandmedlemmene stå og se litt usikkert på hverandre. Ingen ting skjer, og rockerne tusler usikre ned fra scenen.

– Vi trenger et nytt medlem. Og før vi har det kommer dere til å høre fint lite fra oss.

Sammen med resten av teamet i DIST Creative og Jimmy Royal ble jeg bedt om å utvikle en nettkampanje til lanseringen av Nidars nye Laban-pose «Salte Rockere».

Løsning

Vi utviklet et spill hvor målet var å bli det siste medlemmet i rockebandet Salte Rockere. Den som stagedivet lengst og klarte å fange flest stjerner på veien ble den største stjernen og fikk sin egen seigmann i posen. Jeg la vekt på å gjøre designet laban-lekent samtidig som den klassiske rocken skulle få sette sitt preg. Hoppet man langt nok kunne man fly forbi flere av de største byene i verden. På veien kunne man plukke opp over 65 ulike klesplagg, romperakketter og annet godis som kunne gjøre det neste hoppet enda lengere – i jakten på stjernekraft.

Skal man lage et spill av denne typen er dette måten å gjøre det på. Gjennomgående godt håndverk og stilsikkert design.
Sølvtaggen Juni/Juli

Resultat

De besøkende benyttet i snitt over 10 minutter på spillet og det lengste hoppet varte i over 50 minutter. I kampanjeperioden ble det til sammen fanget 2.389.290.646 stjerner og over 67.000 klesplagg.

Klesplagg

Newer & Older design projects