Work & Journal from Designer Magnus Cederholm

Plan Gi Litt

November 20, 2006

Introduksjon

I samarbeid med Dinamo Link lagde vi årets julekampanje for Plan, som ønsket å få inn penger til arbeidet de gjør for de som har minst og jordskjelvofrene i Pakistan.

Løsningen

GiLitt.no står treet som alle nordmenn kan være med å pynte opp. Ved å sende en sms tenner man umiddelbart sitt eget lys på treet, samtidig som man donerer 30 kroner til Plans arbeid for de som har minst og jordskjelvofrene i Pakistan. Om man ikke ønsker å bruke mobiltelefonen, kan man også tenne sitt lys ved hjelp av kredittkort. Kampanjen ble lansert med et gatestunt. Hele juletreet ble prosjektert på en fem meter høy vegg ved siden av Stortinget. Juletreet som ble prosjektert var selvfølgelig ”live”, slik at alle forbipasserende på gata som sendte SMS umiddelbart kunne se sitt eget lys dukke opp på storskjermen.

Det har blitt lagt vekt på at brukerne enkelt skal kunne spre lyset sitt til venner og bekjente, og således spre et godt budskap. Det er også blitt laget et eget MSN Messenger-bilde som man kan laste ned fra siden for å bruke når man chatter.

Bannerne feeder live fra kampanjesiden. Det vil si at alle de sist tente lysene på juletreet fortløpende dukker opp i bannerne. De fleste som tenner lys får med andre ord sine 15 sekunder på forsiden av Norges største nettaviser. I tillegg har det vært kjørt en interaktiv utendørsløsning der man kunne tenne egne lys i boardet ved hjelp av SMS

Doneringen skjer automatisk ved å sende kodeord «LYS» til 2040. Systemet gjør et oppslag på nummeret og finner navnet til den som donerer. Med mindre giveren ønsker å være anonym så kommer navnet opp ved siden av lyset på granen.

Kampanjen ble lansert onsdag 30.11 på en 5 meter høy storskjerm ved siden av stortinget. Nettstedet var live slik at forbipasserende kunne sende en sms melding og umiddelbart se sitt eget lys på storskjermen.

Newer & Older design projects